Een maand vol inclusieprojecten

De voorbereiding van het Groot Fietsexamen, de inleefmomenten in het Bospark, Atelier in Beeld en de slotreceptie van het KIP-project: in mei 2022 werd de (corona)schade ingehaald als het op inclusieprojecten aankomt!

Op 2 en 3 mei vatten de medewerkers van het Fietsproject post op campus Lokeren van CVO Groeipunt. Daar droegen ze hun steentje bij aan de voorbereiding van het Groot Fietsexamen, dat kinderen van het zesde leerjaar op 3 en 4 mei konden afleggen.

In de voorbereidingsfase werd er bekeken of de fietsen van de kinderen wel in orde waren: een kolfje naar de geoefende handen van de medewerkers. Op aangeven van een politieagent gingen ze aan de slag met slappe banden, onvaste remmen en kettingen die een likje smeer konden gebruiken. Ondertussen maakten ze ook enkele leerkrachten gelukkig met een fietspoetsbeurt.

‘We worden al jaren gevraagd voor het fietsexamen,’ vertelt Sarah De Wilde, coördinator van dagcentrum 358, ‘maar dit jaar deed het extra deugd. De medewerkers van het Fietsproject traden voor het eerst sinds corona weer naar buiten en werden ter plaatse goed gesoigneerd. Ze kregen erkenning voor hun werk via het contact met de politie en de leerkrachten.’

Inleefmomenten in het Bospark

Ook in het Bospark was er op 2 en 6 mei jong leven in de brouwerij! Kinderen van het derde leerjaar van freinetschool De Speelplaneet uit Gijzegem kwamen op driedaagse in onze regio. Een bezoek aan het Bospark stond ook op het programma, maar niet om er a walk in the park van te maken.

Bospark medewerker en leerling
Bospark medewerkers en leeringen

Na een korte kennismaking, gingen de kinderen en de medewerkers meteen aan de slag. Eerst maakten ze samen de grote voederweide en de stal proper en zorgden ze voor vers stro. Daarna vereerden ze ook de eenden en de kippen met een werkbezoek. En uiteraard kregen de dieren te eten. Ondertussen gaven de medewerkers uitleg aan de kinderen, die op school overigens ook een boerderij onderhouden.

‘De momenten waren kort maar mooi, en iedereen had er zijn rol en aandeel in,’ vertelt coördinator Sarah. ‘De medewerkers stonden in hun kracht en de kinderen wilden langer blijven.’ Altijd een goed teken, maar na drie kwartier was het volgende groepje alweer aan de beurt.


Slotreceptie KIP-project en Atelier in Beeld

In de voormiddag van 19 mei vond in dagcentrum 54 de slotreceptie plaats van het KIP-project. Dat is een uitwisseling tussen leerlingen hoger middelbaar van het GO! Atheneum Lokeren en medewerkers van De Sperwer.

Dit jaar kwamen de leerlingen op een reeks donderdagochtenden meedraaien in de tuin en de boerderij van De Sperwer. Tezelfdertijd ging een groepje medewerkers naar de school om daar mozaïekwerk te creëren. Zo leerden ze elkaar en elkaars context kennen. Het was maar liefst de negende editie dit jaar. Op naar een jubileumeditie?

Tot slot gingen op zaterdag 14 mei ook de deuren van onze kunstateliers open voor het brede publiek. Lees er meer over.

Deel

Nieuwsbrief

Wens je graag nieuws van De Sperwer te ontvangen? Schrijf je dan hier in.

Spring naar de inhoud